OHLÉDNUTÍ ZA SEZÓNOU 2020

Sezónu roku 2020 jsme na cvičišti ZKO Dubí zahájili 29.2.2020 soustředěním mládeže Ústeckého kraje za účasti mládežníků ZKO Louny, ZKO Litoměřice, ZKO Studánka, ZKO Chlumec a ZKO Dubí. Mládežníci se připravovali pod vedením Evy Karvánkové na nadcházející zkouškové a závodní období.

Veronika Bolfíková a Nikola Horáčková

I když byla následně přerušena kvůli pandemii COVID-19, považujeme ji i přesto za úspěšnou. Rádi bychom vyzdvihli, že se nám podařilo 4.7.2020 ve spolupráci s KV ČKS Ústeckého kraje uspořádat Závod kynologické mládeže a juniorů, ze kterého si Veronika Bolfíková odnesla 1. místo a Nikola Horáčková 2. místo v kategorii IGP-V. Závod byl vyvrcholením týdenního tábora, který krajský výbor pro svoji mládež a juniory každoročně pořádá. Závod by se nemohl konat bez přispění následujících sponzorů WANTED DOG, OK PET CZ, s.r.o., MD SHOP.cz, Severočeské doly, a.s., Kniha o psu Egonovi, tímto jim za jejich spolupráci děkujeme.

jeden ze sponzorů Závodu mládeže a juniorů Ústeckého kraje

Dále se na našem cvičišti 17.5.2020 konaly zkoušky z výkonu podle zkušebního řádu KJ Brno, kde nastoupilo 6 psovodů se 7 psy ve třech kategoriích, z toho 5 zdárně zkoušky dokončilo. Sezónu jsme kvůli již zmíněné pandemii završili předčasně 10.10.2020 zkouškami podle NZŘ A MZŘ, kde nastoupilo 8 psovodů ve třech kategoriích a 5 jich bylo úspěšných.

Navzdory nepříznivé situaci se ale naši psovodi se svými psy připravovali individuálně a rádi bychom zmínili úspěchy Veroniky Bolfíkové se psem Jim Beam z Ev-Pa, která je jasným důkazem, že podporovat mládež má smysl. 7.3.2020 získali na Obranářském závodě v Litoměřicích v kategorii ZM 1. místo, 31.5.2020 složili zkoušku v ZKO Dubí úrovně ZPU-1, 29.8. v závodě Duchcovský viadukt získali 5. místo v kategorii ZM a na Mezinárodním mistrovství MSKS Zbraslav získali 2. místo v kategorii Spr1.

Nakonec bychom rádi poděkovali Jiřímu Bolfíkovi za práci, kterou v našem klubu odvádí, a pogratulovali mu k jeho úspěchům, zejména na Mistrovství ČR ZZV3.

Jiří Bolfík se psem Punkym